登記成會員
搜索
香港大笪地 門戶 查看主題

探險版新權限及會員制度,請新舊會員注意

發佈者: egg_studio | 發佈時間: 13-8-2013 09:07 PM| 查看數: 9402| 評論數: 13|帖子模式

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

即日起,隨大笪地簡化會員分類實行,特別加入「探險版會員」。活躍探險版會員將自動成為「探險版會員」。

「探險版會員」同一般會員分別係:

• 「探險版會員」不是由儲積分加入的,換言之,無論有幾多積分都唔關事;
  • 必須參與過本版或大笪地活動,要見過真人,及 check 過背景(例如係咪爆鎖黨、搵生意等等)先會作考慮;
  • 當然,要出過圖文紀錄(唔駛一定係新地方(香港都冇乜新地方我地未去過);每個人睇嘢角度唔同,同一個地方,大家有不同見解);
  • 只可由版主及管理員審批及手動加入;

以後,若有 d post 因話題 / 地方敏感,只想 share 俾「探險版會員」,可於「閱讀權限」內,選擇「探險版會員」,如下圖。(假如唔係「探險版會員」,都可以響「閱讀權限」內選擇「探險版會員」,文章作者不受影響。)

Screen Shot 2013-08-13 at 5.47.28 PM.png

最新評論

egg_studio 發表於 7-11-2014 08:53:26
會員 DesmondWan@FB 有大量分享,所以加入為「探險版會員」,歡迎歡迎!
egg_studio 發表於 13-8-2013 21:24:13
「探險版會員」列表:

• 大笪地管理員 + 各版主仝人
  • mcw
  • egg44
  • jenny
  • wwwwy
  • sanbo
  • lawkteric
  • garfield
  • wongdavid
  • wsf_wong
  • DesmondWan@FB
  • funghoyan@FB
  • googoomui
  • LamLeungWan@FB
  • green
  • Tymon
  • loklok
  • AnsonNgNg@FB
  • EricDelta
  • kaiboy123
  • 野孩子

若有提議加入之會員,請聯絡我或版主。

wongdavid 發表於 30-3-2014 21:22:05
想加入成為"探險版會員",想知有甚麼資格?
我玩行山、露營等戶外活動都有7-8年,行得、爬得、游得、潛得,裝備亦算齊備,希望搵到一班志同道合嘅朋友一齊去探險,探索香港神秘嘅一面
egg_studio 發表於 31-3-2014 01:05:18
wongdavid 發表於 30-3-2014 09:22 PM
想加入成為"探險版會員",想知有甚麼資格?
我玩行山、露營等戶外活動都有7-8年,行得、爬得、游得、潛得, ...

我地要求對本版有貢獻,例如出 post,分享自己嘅探險經驗、照片、遊記等,原因係部分地方頗敏感或有一定危險性,所以一般都唔會隨便俾外人入嚟。不過,我地呢度 d 會員都係由唔識開始,大家分享,咁就會「侵」埋你一齊玩。

wongdavid 發表於 31-3-2014 08:24:25
egg_studio 發表於 31-3-2014 01:05 AM
我地要求對本版有貢獻,例如出 post,分享自己嘅探險經驗、照片、遊記等,原因係部分地方頗敏感或有一定 ...

收到,希望將來多些交流交流!
egg_studio 發表於 9-7-2014 21:37:30
新會員 wsf_wong 有大量貢獻,也親身參與活動,所以加入為「探險版會員」,歡迎歡迎!
Homan 發表於 10-7-2014 21:08:24
david wong 呢?
egg_studio 發表於 10-7-2014 23:07:06

佢一早係了。
egg_studio 發表於 12-1-2015 22:54:40
又一新會員 stone6092 -- 話「阿星介紹」就入得會。
12pt 發表於 13-1-2015 00:09:24
egg_studio 發表於 2-1-2016 18:41:59
今日又有會員入咗會,就係去完馬礦會執垃圾嘅 5542。

大家記得多啲出 post,但唔好亂咁 share 出去。
egg_studio 發表於 17-5-2016 12:50:09
會員 LamLeungWan@FB 有貢獻,所以入會了!
egg_studio 發表於 27-5-2016 23:13:06
近期整理本版內容,發現有部分內容有死 link,我已個別通知樓主。但又發現有幾位會員已經「人去樓空」,或者入咗會後就冇嘢再分享,咁我及版主將會取消會員資格。

就算回咗塘,都得閒嚟交流一下……

聯絡|手機版|香港大笪地

GMT+8, 19-4-2024 11:04 PM